YLEISTÄ

Kajaanin Uimaseuran toiminta-ajatuksena on järjestää eri ikäisille, eri tasoisille ja erilaisiin tavoitteisiin pyrkiville urheilijoille koulutusta, ohjausta ja valmennusta sekä mahdollisuuksia harrastaa, harjoitella ja kilpailla kaikissa veteen liittyvissä toiminnoissa.
Edellä mainitut toiminnot tiivistyvät nykyisin hyvin pitkälle rata-aikojen järjestämiseen eri uintiryhmille sekä seuran jäsenten välisten uintikilpailujen järjestämiseen.
Yhtenä seuran perusajatuksena on edistää yleistä uima- ja hengenpelastustaitoa. Hengenpelastustaitoja ylläpidetään mm. osallistumalla SUH:in ja kaupungin järjestämän trimmikurssille.
Uimaseuran uimakouluihin on perinteisesti ollut tulijoita enemmän kuin on voitu ottaa.
Aikuisten tekniikkakurssilla uimarit hiovat avovesikuntoa mm. triathlonkisoja varten.
Yhteenvetona voidaan ajatella, että seuran toimesta luodaan tietyt puitteet, mutta itse seuran, sen sisäisen ”uimahengen”, luovat nimenomaan uimarit ja heidän vanhempansa.

FAKTAA

Perustettu: 1937