Harrasteryhmät

Ilmoittautuminen kevään 2023 ryhmiin on auki! Vesirallien aloitusinfo on lähetetty huoltajien sähköpostiin.

Vesiralli. Vesiralli on tarkoitettu uintiharrastusta aloittaville lapsille. Harjoituksissa vahvistetaan olemassa olevia uimataitoja, sekä käydään hauskasti ja monipuolisesti läpi uintiurheilun perusteita. Lapsille tutuiksi tulevat uintitekniikan lisäksi uimahypyt, erilaiset vesileikit ja -pelit. Vesiralli toiminnan tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja antaa jokaiselle lapselle uusia onnistumisen kokemuksia vedessä.

Vesiralliin tullessaan lapsi on joko suorittanut Kalat- ryhmän tai osaa uida 25 m yhtäjaksoisesti selällään sekä vatsallaan ja pystyy itsenäiseen toimintaan isossa altaassa.

Vesiralli on jaettu osaamistavoitteiltaan 2 tasoon. Käytämme tasoja kuvaamaan ryhmän edistymistä ja helpottamaan lapselle sopivan ryhmän löytämistä. Taidon kehittymisen seurantavälineenä käytämme uintikirjaa. Tässä tasot, jotka perustuvat uintikirjan merkkivaatimuksiin:

Taso 1. Lapsi on joko suorittanut Kalat- ryhmän tai osaa uida 25 m yhtäjaksoisesti selällään sekä vatsallaan ja pystyy itsenäiseen toimintaan isossa altaassa. Tavoitteena suorittaa harrastusmerkki uintikirjasta.

Taso 2. Lapsi on joko suorittanut harrastusmerkin uintikirjasta tai osaa uida 50 m yhtäjaksoisesti selällään sekä vatsallaan. Tavoitteena suorittaa tekniikkamerkki uintikirjasta.

Vesirallin harjoitukset ovat kerran viikossa, harjoituksen kesto 45min. Harjoituskertoja keväällä on 15. Vesirallin harrastusmaksu kevätjaksolle on 150€ + 10€ vakuutusmaksu (vakuutus on voimassa elokuun 2023 loppuun asti). Lapset tulevat altaalle itsenäisesti.

Kevään 2023 ryhmät ja harjoitusajat:

Vesirallit Taso 1:

Vesiralli 6

Maanantai klo 18.15-19

Ohjaajat: Micaela Moilanen ja Iiris Uusitalo

Sunnuntain ryhmien harjoitukset alkavat 8.1 ja maanantain ryhmien harjoitukset alkavat 9.1.

Tekniikkaralli. Tekniikkaralli on suunnattu lapsille, jotka ovat suorittaneet vesirallin tai osaavat uida 50 metriä vapaauintia ja selkäuintia yhtäjaksoisesti sekä taitavat rintauinnin alkeet. Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Käännökset ja hypyt ovat oleellinen osa harjoittelua. Tekniikkarallilaiset osallistuvat halutessaan Kajaanin Uimaseuran tai lähialueen kilpailuihin. Tekniikkarallin harrastusmaksu keväällä 2023 on 17 0€ + 10 € vakuutusmaksu (voimassa ostohetkestä elokuun 2023 loppuun asti).

Kevään 2023 harjoitusaika:

Torstai klo 17.15-18

Perjantai klo 18-19

Harjoitukset alkavat torstaina 12.1.

Ohjaajat: Teemu Peteri ja Dat Nguyen

Treeniryhmä. Treeniryhmä on suunnattu nuorille, 10v ylöspäin, jotka ovat joko suorittaneet taitomerkin tai jaksavat uida 100 metriä yhtäjaksoisesti. Uintilajeja ei tarvitse osata, kunhan jaksaa edetä pidempiäkin matkoja, ja omaa intoa oppia uutta. Ryhmä on tarkoitettu uimareille, jotka eivät tahdo kisata tai jatkaa tekniikkaralliin. Harjoittelemme mm. eri uintilajeja, käännöksiä ja hyppyjä, samalla harjoitamme uimareiden kestävyyttä vedessä liikkuessa. Tavoitteena on pitää yllä rentoa uintiharrastusta ilman paineita kisaamisesta. Ryhmäläisillä on kuitenkin mahdollisuus osallistua hieman rennompiin KAUS:in harjoituskisoihin, jos niin toivovat. Treeniryhmän harrastusmaksu keväälle 2023 on 160 € + 10 € vakuutusmaksu (voimassa ostohetkestä elokuun 2023 loppuun asti).

Kevään 2023 harjoitusaika:

Lauantai klo 10.30-11.30

Harjoitukset alkavat lauantaina 14.1.

Ohjaajat: Veeti Kela

Lisätietoa harrasteryhmistä:
[email protected] (lomalla 22.12-4.1.2023.)