Harrasteryhmät

Syksyn 2022 harjoitukset ovat alkaneet. Ryhmissä on muutamia vapaita paikkoja, ilmoittautumaan pääset sivun alaosasta.

Vesiralli. Vesiralli on tarkoitettu uintiharrastusta aloittaville lapsille. Harjoituksissa vahvistetaan olemassa olevia uimataitoja, sekä käydään hauskasti ja monipuolisesti läpi uintiurheilun perusteita. Vesiralli on jaettu osaamistavoitteiltaan 4 tasoon. Vesiralliin tullessaan lapsi on joko suorittanut Kalat- ryhmän tai osaa uida 25 m yhtäjaksoisesti selällään/vatsallaan ja pystyy itsenäiseen toimintaan isossa altaassa.

Ryhmä etenee yhdessä tasolta toiselle. Neljännen tason suoritettuaan lapsi osaa uida 200 metriä yhtäjaksoisesti, josta vähintään 50 metriä selällään (pohjoismainen uimataitovaatimus) sekä osaa rintauinnin ja perhosuinnin alkeet. Lapsille tutuiksi tulevat uintitekniikan lisäksi uimahypyt, erilaiset vesileikit ja -pelit. Vesiralli toiminnan tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja antaa jokaiselle lapselle uusia onnistumisen kokemuksia vedessä.

Vesiralleja ei ole numeroitu sen mukaan, kuinka edistynyt ryhmä on. Käytämme taitotasoja kuvaamaan ryhmän edistymistä. Taidon kehittymisen seurantavälineenä käytämme uintikirjaa. Tässä taitotasot, jotka perustuvat uintikirjan merkkivaatimuksiin:

Taitotaso 1. Lapsi on joko suorittanut Kalat- ryhmän tai osaa uida 25 m yhtäjaksoisesti selällään/vatsallaan ja pystyy itsenäiseen toimintaan isossa altaassa. Tavoitteena suorittaa harrastusmerkki uintikirjasta.

Taitotaso 2.
Lapsi on joko suorittanut harrastusmerkin uintikirjasta tai osaa uida 50 m yhtäjaksoisesti selällään/vatsallaan. Tavoitteena suorittaa tekniikkamerkki uintikirjasta.

Taitotaso 3. Lapsi on joko suorittanut tekniikkamerkin uintikirjasta tai osaa uida 100 m yhtäjaksoisesti selällään/vatsallaan sekä osaa uida selkä- ja vapaauintia 25 m. Tavoitteena suorittaa taitomerkki uintikirjasta. Taitomerkin suoritettuaan lapsi voi siirtyä tekniikkaralliin.

Taitotaso 4. Lapsi on joko suorittanut taitomerkin uintikirjasta tai osaa uida 150 m yhtäjaksoisesti, jossa hän käyttää vähintään kahta eri uintitekniikkaa sekä osaa uida selkä- ja vapaauintia 50 m. Tavoitteena suorittaa uimakanditaatti uintikirjasta.

Kajaanin Uimaseurassa vesiralliryhmiä on kahdeksan.  Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa Kajaanin Kaukavedessä, harjoituksen kesto 45min. Vesirallin harrastusmaksu syksylle 2022 on 150+ 7€ vakuutusmaksu (voimassa vuoden, elokuusta alkaen). Harjoituksia on 15 + kolmet kilpailuharjoitukset (alueuinnit). Maanantain ryhmät alkavat 15.8, lauantain ryhmät 13.8 ja sunnuntain ryhmät 14.8.

Syksyn 2022 ryhmät ja harjoitusajat:

Vesirallit Taitotaso 1:

Vesiralli 8

Sunnuntai klo 17.45-18.30

Ohjaaja: Elli Hirvonen

Tekniikkaralli. Tekniikkaralli on suunnattu lapsille, jotka ovat suorittaneet vesirallin tai osaavat uida 50 metriä vapaauintia ja selkäuintia yhtäjaksoisesti sekä taitavat rintauinnin alkeet. Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Käännökset ja hypyt ovat oleellinen osa harjoittelua. Tekniikkarallilaiset osallistuvat halutessaan Kajaanin Uimaseuran tai lähialueen kilpailuihin. Tekniikkarallin harrastusmaksu syksylle 2022 on 170€ + 7€ vakuutusmaksu (voimassa vuoden, elokuusta alkaen).

Syksyn 2022 ryhmät ja harjoitusajat:

Tekniikkaralli 1 (alkavat 15.8)

Sunnuntai klo 18.30-19.30

Maanantai klo 17.30-18.15

Ohjaajat: Emma Takalo ja Siiri Matero

Tekniikkaralli 2 (alkavat 18.8)

Torstai klo 17.15-18

Perjantai klo 18-19

Ohjaajat: Teemu Peteri ja Dat Nguyen

Treeniryhmä. Treeniryhmä on suunnattu nuorille, 10v ylöspäin, jotka ovat joko suorittaneet taitomerkin tai jaksavat uida 100 metriä yhtäjaksoisesti. Uintilajeja ei tarvitse osata, kunhan jaksaa edetä pidempiäkin matkoja, ja omaa intoa oppia uutta. Ryhmä on tarkoitettu uimareille, jotka eivät tahdo kisata tai jatkaa tekniikkaralliin. Harjoittelemme mm. eri uintilajeja, käännöksiä ja hyppyjä, samalla harjoitamme uimareiden kestävyyttä vedessä liikkuessa. Tavoitteena on pitää yllä rentoa uintiharrastusta ilman paineita kisaamisesta. Ryhmäläisillä on kuitenkin mahdollisuus osallistua hieman rennompiin KAUS:in harjoituskisoihin, jos niin toivovat. Treeniryhmän harrastusmaksu syksylle 2022 on 160€ + 7€ vakuutusmaksu (voimassa vuoden, elokuusta alkaen).

Syksyn 2022 harjoitusaika:

Treeniryhmä (alkavat 13.8)