Tekniikkaryhmät

Vesiralli. Vesiralli on tarkoitettu uintiharrastusta aloittaville lapsille. Harjoituksissa vahvistetaan olemassa olevia uimataitoja, sekä käydään hauskasti ja monipuolisesti läpi uintiurheilun perusteita. Vesiralli on jaettu osaamistavoitteiltaan 4 tasoon. Vesiralliin tullessaan lapsi on joko suorittanut Kalat- ryhmän tai osaa uida 25 m yhtäjaksoisesti selällään/vatsallaan ja pystyy itsenäiseen toimintaan isossa altaassa.

Ryhmä etenee yhdessä tasolta toiselle. Neljännen tason suoritettuaan lapsi osaa uida 200 metriä yhtäjaksoisesti, josta vähintään 50 metriä selällään (pohjoismainen uimataitovaatimus) sekä osaa rintauinnin ja perhosuinnin alkeet. Lapsille tutuiksi tulevat uintitekniikan lisäksi uimahypyt, erilaiset vesileikit ja -pelit. Vesiralli toiminnan tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja antaa jokaiselle lapselle uusia onnistumisen kokemuksia vedessä.

Kajaanin Uimaseurassa vesiralliryhmiä on viisi.  Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa Kajaanin Kaukavedessä, harjoituksen kesto 60min. Vesirallin harrastusmaksu syksylle 2021 on 150€. Harjoitukset alkavat elokuussa.

Tekniikkaralli. Tekniikkaralli on suunnattu lapsille, jotka ovat suorittaneet vesirallin tai osaavat uida 50 metriä vapaauintia ja selkäuintia yhtäjaksoisesti sekä taitavat rintauinnin alkeet. Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Käännökset ja hypyt ovat oleellinen osa harjoittelua. Tekniikkarallilaiset osallistuvat halutessaan Kajaanin Uimaseuran tai lähialueen kilpailuihin. Tekniikkarallin harrastusmaksu syksylle 2021 on 170€. Harjoitukset alkavat elokuussa.

Syksyn 2021 ryhmät ja harjoitusajat:

Vesiralli 1, Täynnä.

Lauantai klo 9:00-10:00

Ohjaajat: Henna Pernu ja Erika Viitanen

Vesiralli 2, Täynnä.

Lauantai klo 9:00-10:00

Ohjaajat: Nea Luurila

Vesiralli 3, Täynnä.

Sunnuntai klo 18:30-19:30

Ohjaajat: Erika Viitanen ja Micaela Moilanen

Vesiralli 4. Taso 1. Vesiralliin tullessaan lapsi on joko suorittanut Kalat- ryhmän tai osaa uida 25 m yhtäjaksoisesti selällään/vatsallaan ja pystyy itsenäiseen toimintaan isossa altaassa.

Sunnuntai klo 17.30-18.30

Vesiralli 5, Täynnä.