Tekniikkaryhmät

Vesiralli. Vesiralli on tarkoitettu uintiharrastusta aloittaville lapsille. Harjoituksissa vahvistetaan olemassa olevia uimataitoja, sekä käydään hauskasti ja monipuolisesti läpi uintiurheilun perusteita. Vesiralli on jaettu osaamistavoitteiltaan 4 tasoon. Vesiralliin tullessaan lapsi on joko suorittanut Kalat- ryhmän tai osaa uida 25 m yhtäjaksoisesti selällään/vatsallaan ja pystyy itsenäiseen toimintaan isossa altaassa.

Ryhmä etenee yhdessä tasolta toiselle. Neljännen tason suoritettuaan lapsi osaa uida 200 metriä yhtäjaksoisesti, josta vähintään 50 metriä selällään (pohjoismainen uimataitovaatimus) sekä osaa rintauinnin ja perhosuinnin alkeet. Lapsille tutuiksi tulevat uintitekniikan lisäksi uimahypyt, erilaiset vesileikit ja -pelit. Vesiralli toiminnan tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja antaa jokaiselle lapselle uusia onnistumisen kokemuksia vedessä.

Vesiralleja ei ole numeroitu sen mukaan, kuinka edistynyt ryhmä on. Käytämme taitotasoja kuvaamaan ryhmän edistymistä. Taidon kehittymisen seurantavälineenä käytämme uintikirjaa. Tässä taitotasot, jotka perustuvat uintikirjan merkkivaatimuksiin:

Taitotaso 1. Lapsi on joko suorittanut Kalat- ryhmän tai osaa uida 25 m yhtäjaksoisesti selällään/vatsallaan ja pystyy itsenäiseen toimintaan isossa altaassa. Tavoitteena suorittaa harrastusmerkki uintikirjasta.

Taitotaso 2.
Lapsi on joko suorittanut harrastusmerkin uintikirjasta tai osaa uida 50 m yhtäjaksoisesti selällään/vatsallaan. Tavoitteena suorittaa tekniikkamerkki uintikirjasta.

Taitotaso 3. Lapsi on joko suorittanut tekniikkamerkin uintikirjasta tai osaa uida 100 m yhtäjaksoisesti selällään/vatsallaan sekä osaa uida selkä- ja vapaauintia 25 m. Tavoitteena suorittaa taitomerkki uintikirjasta. Taitomerkin suoritettuaan lapsi voi siirtyä tekniikkaralliin.

Taitotaso 4. Lapsi on joko suorittanut taitomerkin uintikirjasta tai osaa uida 150 m yhtäjaksoisesti, jossa hän käyttää vähintään kahta eri uintitekniikkaa sekä osaa uida selkä- ja vapaauintia 50 m. Tavoitteena suorittaa uimakanditaatti uintikirjasta.

Kajaanin Uimaseurassa vesiralliryhmiä on viisi.  Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa Kajaanin Kaukavedessä, harjoituksen kesto 60min. Vesirallin harrastusmaksu syksylle 2021 on 150€. Harjoitukset alkavat elokuussa ja syksyllä harjoituksia on 15 + kahdet kilpailuharjoitukset (alueuinnit).

Tekniikkaralli. Tekniikkaralli on suunnattu lapsille, jotka ovat suorittaneet vesirallin tai osaavat uida 50 metriä vapaauintia ja selkäuintia yhtäjaksoisesti sekä taitavat rintauinnin alkeet. Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Käännökset ja hypyt ovat oleellinen osa harjoittelua. Tekniikkarallilaiset osallistuvat halutessaan Kajaanin Uimaseuran tai lähialueen kilpailuihin. Tekniikkarallin harrastusmaksu syksylle 2021 on 170€.

Syksyn 2021 ryhmät ja harjoitusajat:

Vesiralli 1, Taitotaso 3.

Lauantai klo 9:00-10:00

Ei harjoituksia, syysloma 23.10 ja kilpailut 20.11.

Ohjaajat: Henna Pernu ja Erika Viitanen

Vesiralli 3, Taitotaso 2. Täynnä.

Sunnuntai klo 18:30-19:30

Ei harjoituksia, alueuinnit 12.9 ja alueuinnit 24.10.

Ohjaajat: Erika Viitanen ja Micaela Moilanen

Vesiralli 4, Taitotaso 1. Täynnä.

Sunnuntai klo 17.30-18.30

Ei harjoituksia, 12.9 alueuinnit ja alueuinnit 24.10.

Ohjaajat: Erika Viitanen, Micaela Moilanen ja Anette Kärkkäinen

Vesiralli 5, Taitotaso 1. Täynnä.

Maanantai klo 18:30-19:30

Ei harjoituksia, syysloma 18.10 ja itsenäisyyspäivä 6.12.

Ohjaajat: Nea Luurila, Emma Takalo ja Siiri Matero

Tekniikkaralli 1, Täynnä.

Sunnuntai klo 18.30-19.30

Maanantai klo 17.30-18.30

Ei harjoituksia, alueuinnit 12.9, syysloma 18.10, alueuinnit 24.10 ja itsenäisyyspäivä 6.12. Syksyn viimeinen kerta 20.12.

Ohjaajat: Emma Takalo, Siiri Matero ja Nea Luurila

Tekniikkaralli 2, Täynnä.

Torstai klo 17.30-18.30

Perjantai klo 16-17

Ei harjoituksia, syysloma 21-22.10. Syksyn viimeinen kerta 16.12.

Ohjaajat: Teemu Peteri ja Elli Hirvonen

Tekniikkaralli 3

Keskiviikko klo 17.15-17.45 jumppa + uinti klo 17.45-18.30

Lauantai klo 9-10

Ei harjoituksia, syysloma 20.10 ja 23.10, kilpailut 20.11. Syksyn viimeinen kerta 18.12.

Ohjaajat: Nea Luurila ja Veeti Kela

Lisätietoa ryhmistä: