Uimakoulut

Kajaanin Uimaseura järjestää uimakouluja kaikentasoisille lapsille neljännestä ikävuodesta ylöspäin.

Sammakot -ryhmä on tarkoitettu veteen totutteleville lapsille joilta puuttuu uimataito. Uimakoulussa harjoitellaan veteen kastautumista, kellumista, liukumista, sukeltamista ja uintitekniikoiden alkeita (myyrä ja alkeiselkä), tavoitteena 10m:n uimataito. Leikki ja erilaiset pelit kuuluvat uimakoulun jokaiseen kertaan, pyrimme opettelemaan taitoja mahdollisimman paljon leikin kautta. Opetus tapahtuu pääasiassa opetusaltaassa.

Kalat -ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka ovat joko käyneet Sammakot -ryhmän tai osaavat sukeltaa ja uida yli 5m vatsallaan sekä selällään ilman apuvälineitä. Uimakoulussa harjoitellaan kehonhallintaa vedessä, hyppimistä veteen ja uintitekniikoiden alkeita (myyrä, asu, alkeisrintauinti), tavoitteena 25m:n uimataito. Uimakouluun kuuluu myös olennaisesti leikki ja erilaiset pelit. Opetus tapahtuu opetusaltaassa, mutta käymme uimassa ja hyppimässä myös isossa altaassa

Delfiinit-ryhmä on tarkoitettu 8-12 vuotiaille lapsille, joilta puuttuu uimataito, mutta pystyvät kastautumaan veteen ja sukeltamaan. Uimakoulussa harjoitellaan kellumista, liukumista, hyppyjä ja uintitekniikoiden alkeita (myyrä ja alkeiselkä), tavoitteena yli 10m:n uimataito. Opetus tapahtuu opetusaltaassa, mutta käymme uimassa ja hyppimässä myös isossa altaassa. Ryhmän lapset tulevat itsenäisesti altaalle sovittuun kokoontumispaikkaan.

Uimakoulut kokoontuuvat keväällä 2021 kerran viikossa. Uimakoulun kesto on 15 kertaa. Kokoontuminen 20 min ennen uimakoulun alkua Kaukaveden aulassa (pois lukien delfiinit-ryhmä). Uimakoulun harrastusmaksu keväälle 2021 on 130€.

Kevään 2021 uimakoulut ja harjoitusajat:

Sunnuntain uimakoulut alkavat 17.1 ja maanantain uimakoulut 18.1. Ensimmäisellä uimakoulukerralla myös delfiinit kokoontuvat Kaukaveden aulassa 20 min ennen uimakoulun alkua.

Sammakot 1 (4-6v), Täynnä.

Maanantai klo 17:00-17:30

Sammakot 2 (5-8v), Täynnä.

Maanantai klo 18:50-19:20

Kalat 1 (6-8v), Täynnä.

Maanantai klo 17:30-18:15

Kalat 2 (7v ja yli), Täynnä.

Maanantai klo 18:05-18:50

Sammakot 3 (5-8v), Täynnä.

Sunnuntai klo 18:30-19:00

Delfiinit (8-12v), Täynnä.

Sunnuntai klo 19:00-19:45

Kajaanin Uimaseuran uimakoulussa opettavat Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton ja Suomen Uimaliiton kouluttamat ohjaajat.

Lisätietoa uimakouluista [email protected] tai 041 318 3513