Uimakoulut

Kajaanin Uimaseura järjestää uimakouluja kaikentasoisille lapsille neljännestä ikävuodesta ylöspäin.

Meritähti -ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka ovat arkoja ja/tai pelkäävät vettä. Huom! Lapsen tulee olla täyttänyt neljä vuotta uimakoulun alkamiseen mennessä. Uimakoulussa totuttaudutaan veteen, harjoitellaan itsenäistä liikkumista vedessä, kuplien puhaltamista, kastautumista ja korvien kastamista selällään. Riippuen ryhmän kehityksestä, opetuksessa voidaan edetä muun muassa kellumisen, liukumisen ja sukeltamisen harjoitteluun. Leikki ja erilaiset pelit kuuluvat uimakoulun jokaiseen kertaan, pyrimme opettelemaan taitoja mahdollisimman paljon leikin kautta. Opetus tapahtuu pääasiassa opetusaltaassa. Uimakoulun harrastusmaksu syksylle 2021 on 130€.

Sammakot -ryhmä on tarkoitettu veteen totutteleville lapsille joilta puuttuu uimataito. Uimakoulussa harjoitellaan veteen kastautumista, kellumista, liukumista, sukeltamista ja uintitekniikoiden alkeita (myyrä ja alkeiselkä), tavoitteena 10m:n uimataito. Leikki ja erilaiset pelit kuuluvat uimakoulun jokaiseen kertaan, pyrimme opettelemaan taitoja mahdollisimman paljon leikin kautta. Opetus tapahtuu pääasiassa opetusaltaassa. Uimakoulun harrastusmaksu syksylle 2021 on 130€.

Kalat -ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka ovat joko käyneet Sammakot -ryhmän tai osaavat sukeltaa ja uida 10m vatsallaan sekä selällään ilman apuvälineitä. Uimakoulussa harjoitellaan kehonhallintaa vedessä, hyppimistä veteen ja uintitekniikoiden alkeita (myyrä, asu, alkeisrintauinti). Tavoitteena on 25m:n uimataito ja, että lapsi pystyy itsenäiseen toimintaan isossa altaassa. Uimakouluun kuuluu myös olennaisesti leikki ja erilaiset pelit. Opetus tapahtuu opetusaltaassa, mutta käymme uimassa ja hyppimässä myös isossa altaassa. Uimakoulun harrastusmaksu syksylle 2021 on 130€.

Delfiinit -ryhmä on tarkoitettu 8-12 vuotiaille lapsille, joilta puuttuu uimataito, mutta pystyvät kastautumaan veteen ja sukeltamaan. Uimakoulussa harjoitellaan kellumista, liukumista, hyppyjä ja uintitekniikoiden alkeita (myyrä ja alkeiselkä), tavoitteena yli 10m:n uimataito. Opetus tapahtuu opetusaltaassa, mutta käymme uimassa ja hyppimässä myös isossa altaassa. Ryhmän lapset tulevat itsenäisesti altaalle sovittuun kokoontumispaikkaan. Uimakoulun harrastusmaksu syksylle 2021 on 130€.

Syksyn 2021 uimakoulut ja harjoitusajat:

Uimakoulut kokoontuuvat syksyllä 2021 kerran viikossa. Uimakoulun kesto on 15 kertaa. Kokoontuminen 20 min ennen uimakoulun alkua Kaukaveden aulassa.

Meritähti (4–6 -vuotiaat), Täynnä.

Maanantai klo 17.00-17.30

Sammakot 1 (5–8 -vuotiaat), Täynnä.

Maanantai klo 18.50-19.20

Sammakot 2 (5–8 -vuotiaat), Täynnä.

Sunnuntai klo 18.30-19.00

Sammakot 3 (5–8 -vuotiaat), Täynnä.

Maanantai klo 16.30-17.00

Delfiinit (8–12 -vuotiaat), Täynnä.

Sunnuntai klo 19.00-19.45

Kalat 1 (5–8 -vuotiaat), Täynnä.

Maanantai klo 17.30-18.15

Kalat 2 (5–8 -vuotiaat), Täynnä.

Maanantai klo 18.05-18.50

Kalat 3 (5–8 -vuotiaat), Täynnä.

Sunnuntai klo 17.30-18.15

Kajaanin Uimaseuran uimakoulussa opettavat Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton ja Suomen Uimaliiton kouluttamat ohjaajat.

Lisätietoa uimakouluista [email protected] tai 041 318 3513